Meniu
Coş de Cumpărături

Vocile lui Pamano

Vocile lui Pamano
-4 %
Vocile lui Pamano Editura Meronia
Disponibilitate: Produs Indisponibil
Din păcate acest produs este indisponibil pentru comandă la acest moment. Pentru detalii suplimentare scrieți-ne pe email sau apelați-ne!
  • Cod: 978-973-7839-45-9
  • Autor(i): Jaume Cabré
  • Pagini: 552 (format: 17 x 24 centimetri)
  • Alte detalii: Traducere din catalana: Jana Balacciu Matei | Cuvânt-înainte: Marta Nadal
  • Colecția: Biblioteca de Cultură Catalană
36,33 Lei
37,80 Lei
* În cazul produselor cu reducere aplicată: prețul tăiat reprezintă prețul recomandat de producător. Prețul de vânzare este cel de culoare verde.

Livrare

Sameday Courier
Poșta Română

 Jaume Cabré (n. 1947, Barcelona) este o voce de mare rezonanţă a literaturii catalane.
Romanele lui l-au impus ca pe unul dintre cei mai buni prozatori de astăzi, dar a scris şi proză scurtă, teatru, scenarii de film şi televiziune. Scriitura lui, în care diversitatea şi profunzimea temelor, rafinamenul intrigii şi al stilului îşi dispută întâietatea, se bucură în egală măsură de elogiile publicului şi ale criticii.
Distins cu numeroase premii în ţara sa, scriitorul a devenit în ultimii ani şi un nume cunoscut pe scena europeană. Ediţia germană a romanului Vocile lui Pamano, publicată de prestigioasa editură Suhrkamp, a făcut din autor o vedetă a Târgului Internaţional de Carte de la Frankfurt din 2007. Romanul a fost tradus şi în franceză, italiană, olandeză, spaniolă, portugheză, norvegiană, greacă, maghiară.

Falangistul Oriol Fontelles: din 1944, anul morţii lui, până la dispariţia lui Franco, numele unei străzi din Torena, sat din Pirineii catalani. Omagiul adus de concetăţeni învăţătorului din sat pentru moartea eroică, apărând Sfântul Sacrament, în înfruntarea cu partizanii.

Aproape şase decenii mai târziu: învăţătoarea Tina Bros descoperă, întâmplător, în vechea şcoală abandonată, ce urmează a fi dărâmată, patru caiete şcolare.

O lungă epistolă scrisă de Oriol Fontelles presupusei sale fiice, să ştie că nu trebuie să-şi dispreţuiască tatăl, căci a fost luptător în rândurile partizanilor antifranchişti.

Început de mileniu trei: acelaşi Oriol Fontelles, martir al Bisericii, asasinat de comunişti, este beatificat de Vatican.

Întâmplări cu origini şi consecinţe greu de imaginat, destine contorsionate, sentimente, atitudini şi comportamente imprevizibile, privite cu lupa sau în raccourci, într-un ameţitor flux cinematografic.

Vocile lui Pamano, roman la care autorul a lucrat aproape un deceniu, apărut în 2004, constituie o impresionantă frescă, în multiple planuri narative, a lumii catalane în epoca franchistă, cu rădăcini adânci în anii războiului civil, cu reflexe dureroase până astăzi. 


Personalități străine care au marcat istoria României
-8 %
Autor(i): Stănel Ion,Stan Stoica, Valentina Bilcea, Vasile Mărculeț, George Marcu, Alexandru Ștefănescu Elena Hrușcovschi, Gherghina Boda, Mirică Vrînceanu, Lămîița Serban
45,99 Lei 49,90 Lei
EL CAMINO O zi, o poveste
-5 %
Autor(i): Asociaţia Prietenilor Camino de Santiago
46,50 Lei 48,98 Lei
Trandafirul pe buze
-5 %
Autor(i): Joan Salvat-Papasseit
22,00 Lei 23,10 Lei
Licăr de lună
Autor(i): Mercè Rodoreda
25,20 Lei
71 Poeme
-26 %
Autor(i): Francesc Parcerisas
14,70 Lei 19,96 Lei
EXCELSIOR - Antologie poetică
-24 %
Autor(i): Joan Maragall
15,96 Lei 21,00 Lei
Brève Histoire de la Roumanie. Troisième édition 2016
-5 %
Autor(i): Ion Bulei
44,73 Lei 47,25 Lei
România după 1989. Enciclopedie de Istorie
-3 %
Autor(i): Stan Stoica
36,75 Lei 37,80 Lei
Iisus. Un profil biografic. Ediția a II-a
-7 %
Autor(i): Armand Puig
63,68 Lei 68,25 Lei
Meronia.ro foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici