Meniu
Coş de Cumpărături

Guadalajara

Guadalajara
Guadalajara Editura Meronia
Disponibilitate: Produs Indisponibil
Din păcate acest produs este indisponibil pentru comandă la acest moment. Pentru detalii suplimentare scrieți-ne pe email sau apelați-ne!
  • Cod: 973-8200-66-0
  • Autor(i): Quim Monzó
  • Pagini: 128 (format: 14.5 x 22.5 centimetri)
  • Alte detalii: Traducere din catalană de JANA BALACCIU MATEI
  • Colecția: Biblioteca de Cultură Catalană
26,25 Lei
* În cazul produselor cu reducere aplicată: prețul tăiat reprezintă prețul recomandat de producător. Prețul de vânzare este cel de culoare verde.

Livrare

Sameday Courier
Poșta Română

Născut la Barcelona în 1952, Quim Monzó este unul dintre cei mai solizi reprezentanți ai prozei catalane contemporane și cel mai cunoscut dintre ei. Mărturie stau sutele de mii de exemplare vândute din cărțile lui, premiile obținute (amintim aici doar Premiul Național de Literatură, premiul pentru roman Prudenci Bertrana, premiul Lletra d’Or, Premiul Scriitorilor Catalani și, de patru ori, premiul criticii, Serra d’Or.), traducerile din opera sa, în nu mai puțin de optsprezece limbi. Dacă ideea de generație nu i-ar displăcea profund – „În ziua în care am fost citat ca făcând parte dintr-o generație, am avut impresia că am fost arestat de poliție”, spune el într-un interviu –am fi tentați să-l considerăm, așa cum l-a recunoscut critica națională și internațională, drept lider al tinerei literaturi catalane post-franchiste.

Aparent fără nici o legătură cu temele celor paisprezece proze care îl alcătuiesc, titlul volumului de față este dat de cântecul Guadalajara, situat ca „pistă sonoră a tuturor prozelor, ca un fir roșu aproape invizibil care coase paginile cărții și se instalează ca un contrapunct inevitabil, ca o cheie ironică și uneori crudă a întâmplărilor povestite.” Sunt rescrieri ale miturilor europene, de la calul troian la WilhelmTell sau la Robin Hood, și ale unor tipare de gândire și viață. „Nu distrug miturile, spune el. Aceste povestiri sunt făcute pentru a continua să le scriem. Obosisem să tot aud mitul lui Robin Hood care sare în ajutorul săracilor. Am vrut, prin urmare, să duc logica până la capăt. Astfel, din realistă, o poveste devine fantastică. Nu intenționez să minez societatea subminându-i miturile. Dimpotrivă: o cultură care permite să-i travestești textele fundamentale și să te joci cu ele e mare. Miturile au fost rescrise de mii de ori; asta le-a dat forță”.

                                                                                                                                                                   Diana MOȚOC

Poezii (Bartomeu Rosello-Porcel)
-19 %
Autor(i): Bartomeu Rosello-Porcel
17,85 Lei 22,05 Lei
Dicționar de Comunicare Mass-Media
-18 %
Autor(i): Sultana Craia
23,99 Lei 29,40 Lei
Kurze Geschichte Rumäniens. Vierte verbesserte Auflage
-5 %
Autor(i): Ion Bulei
44,73 Lei 47,25 Lei
Doctrina pueril
-4 %
Autor(i): Ramon Llull
36,33 Lei 37,80 Lei
Între Beckley și București: Sorescu, Nichita, Cărtărescu
-13 %
Autor(i): D. Sam Abrams
22,05 Lei 25,20 Lei
Cuvintele. Mesageri ai istoriei
Autor(i): Marius Sala
32,70 Lei
Cartea păgânului şi a celor trei înţelepţi
-3 %
Autor(i): Ramon Llull, Raimundus Lullus
30,45 Lei 31,50 Lei
Oglinda Sparta
-26 %
Autor(i): Mercè Rodoreda
21,00 Lei 28,35 Lei
Firul de argint
-16 %
Autor(i): Lluís-Anton Baulenas
25,62 Lei 30,55 Lei
Meronia.ro foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici