Meniu
Coş de Cumpărături

Despre noi


Editura MERONIA a fost fondată în 1994, având drept principal obiectiv publicarea de lucrări enciclopedice și de referință menite să umple un gol în cultura românească, săracă și astăzi în asemenea instrumente de lucru esențiale. 

Rigoarea informației, asigurată de autori de prestigiu, cu experiență în enciclopedistica, acuratețea redactării, calitatea execuției tipografice, consecvent urmărite, au impus titlurile editurii pe piață de carte românească. Enciclopedia statelor lumii, ajunsă în prezent la a 10-a ediție, constituie o carte de vizită a editurii unanim recunoscută.

Editura publică 25-30 de titluri pe an, în cadrul a două proiecte majore.

  • Lucrări de referință - enciclopedii și dicționare, monografii - destinate publicului românesc (Enciclopedia statelor lumii, enciclopedii ale continentelor, enciclopedii și dicționare de istorie, etc.)
  • Lucrări de referință despre România în limbi de circulație mondială, menite a contribui la prezentarea peste hotare a realităților românești, într-un format modern, accesibil cititorului strain (lucrări cu structură enciclopedică bogat ilustrate, lucrări de istorie, lucrări tip "Directory", pliante etc.)
  • Din 1998 Editura și-a înscris în plan și "Biblioteca de Cultură Catalană" (coordonator: Jana Balacciu Matei), o colecție consacrată exclusiv traducerilor din operele reprezentative ale acestei vechi culturi europene.

Meronia.ro foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici