MERONIA
Colectii

Dicţionare şi Enciclopedii

Inapoi la lista
  324 pag. pag
Format 14,5 x 22,5
ISBN
978-973-7839-66-4
Pret: 43,60 RON
Comanda

Personalităţi străine în istoria României. Dicţionar biografic

Stănel ION

Stănel ION • Alexandru Valentin ȘTEFĂNESCU • Vasile MĂRCULEȚ 

George MARCU • Gherghina BODA • Mirică VRÎNCEANU •

Valentina BILCEA • Stan STOICA

 

„Dicţionarul de faţă este de fapt o istorie a românilor prin contactele lor cu străinii. O lucrare importantă, de accentuat interes şi de o utilitate care nu poate fi contestată”.

Acad. Dan Berindei

Când, cât și cum, străinii prezenţi pe aceste pământuri, în trecere sau un timp mai îndelungat, i-au influenţat destinul? Unii principi, regi, sultani, împărați, comandanți militari s-au acoperit de glorie sau de rușine în confruntările cu românii. Diplomații marilor puteri au reprezentat uneltele prin care acestea au încercat să-şi impună interesele în Țările Române/România. Unii s-au atașat de aceste locuri și de firea caldă și ospitalieră a oamenilor, alții au pus în practică cu detașare sau exces de zel, în anumite situații, sugestiile sau ordinele primite de la superiorii lor.

Dicționarul cuprinde 250 de personalități străine din Antichitate până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial – monarhi, șefi de stat, comandanți militari, diplomați, secretari particulari ai domnilor români – care au acționat sau activat pe/din teritoriul românesc și care au influențat istoria românilor.

 

Din aceeasi categorie